Receta për akullore me banane të bërë vetë, ëmbëlsira më e mirë për ditët e nxehta të verës

Akullorja e blerë nuk është e vetmja delikatesë që mund të shijoni në ditët e nxehta të verës. Akullorja me banane dhe kos është një ëmbëlsirë freskuese dhe e shëndetshme që mund ta bëni lehtësisht në shtëpi.

Bananet përdoren shpesh për të përgatitur akullore të shëndetshme dhe shtimi i kosit e bën akulloren edhe më të shijshme dhe më ushqyese. Sigurohuni që të përdorni banane shumë të pjekura dhe mundësisht një lloj kosi grek për të bërë një akullore të shijshme.

Ka dy mënyra për të përgatitur këtë akullore. Mund të përdorni banane të freskëta dhe t’i përzieni të gjithë përbërësit dhe t’i lini në frigorifer për dy orë para se t’i shërbeni. Në vend të bananeve të freskëta, në këtë recetë mund të përdorni edhe banane të ngrira (të prera në rrathë) dhe ta shërbeni akulloren menjëherë pas përzierjes.

Përbërësit:

– 3 banane të mëdha të ngrira të prera në rrathë
– 60 gram kos grek
– 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
– 2 lugë mjaltë

Përgatitja:

Vendosini të gjithë përbërësit në një blender dhe përziejini derisa të jenë të lëmuara, rreth 2 deri në 3 minuta. Nëse bananet janë të vështira për t’u përzier, ndaloni mikserin dhe përdorni një lugë ose pirun për t’i zhvendosur në blender.
Ngrijeni për ca kohë, më pas shijoni shijen interesante.

LEXO EDHE:

Back to top button