Receta për byrekun pa yndyrë me presh dhe patate: Përgatitet shpejt dhe ka shije fantastike
Receta për byrekun pa yndyrë me presh dhe patate: Përgatitet shpejt dhe ka shije fantastike

Nëse nuk keni gjithmonë një ide për mëngjes apo darkë, ky byrek i shpejtë dhe i thjeshtë me presh dhe patate është zgjedhja e duhur. Për byrekun sipas recetës që ju sugjerojmë, nuk do t’ju duhet të kaloni shumë kohë në kuzhinë.
Është pak më ndryshe nga çdo që keni provuar më parë, dhe preshi dhe patatet i japin një aromë veçanërisht të këndshme. Është fantastike për mëngjes apo darkë.
Përbërësit:
– 3 patate të mëdha
– 1 presh
– vaj
– kripë, piper
– kore të holla të përfunduara
Përgatitja:
Rrumbullakët e preshit të prera i skuqim në vaj dhe i kriposim. Grini patatet në rende të trashë, shtoni kripë ose erëza sipas dëshirës tuaj, piper dhe vaj dhe ziejini për një kohë të shkurtër.
E shtrojmë koren, e rrudhojmë dhe e shtrojmë pak nga mbushja, e palosim koren anash dhe e rrotullojmë në formë roleje.
Një kore për çdo rrotull. I rregullojmë në një tavë të rrumbullakët të lyer me yndyrë. Piqeni në 200 gradë për rreth 40 minuta.