Recetë për brusketa krokante me mbushje të pasur me tono
Recetë për brusketa krokante me mbushje të pasur me tono

Një vakt që mund ta përgatisni për dhjetë minuta dhe është po aq i shijshëm si i nxehtë ashtu edhe i ftohtë. Kuzhina italiane është e paimagjinueshme pa brusketa, bukë të thekur me vaj ulliri, hudhër dhe aksesorë të tjerë. Duke qenë se kjo pjatë ofron mundësi të panumërta modifikimi, ajo është bërë shumë e njohur edhe në hapësirat tona, sepse gjithmonë mund të bëni një pjatë të shijshme nga përbërësit që keni tashmë në frigorifer.
Brusketa me ton është ideale gjatë agjërimit, sepse është shumë ngopëse dhe pushton me shijen e saj. Ato mund të shërbehen për mëngjes, drekë ose darkë, dhe sasitë e treguara janë të mjaftueshme për një vakt të plotë për një familje prej katër anëtarësh.
Përbërësit:
- një copë bukë me feta
- 2 kanaçe tono në vaj
- 100 ml ketchup ose 3 domate të freskëta
- 40 ml mustardë
- 3 thelpinj hudhre
- një kokë më të vogël qepë
- pak majdanoz
- borzilok (sipas dëshirës)
Përgatitja:
Pastroni dhe copëtoni qepën dhe hudhrën, më pas hidhini në një tas në të cilin do të shtoni tonin (me vaj), keçapin dhe mustardën. Përziejini gjithçka mirë, por bëni kujdes që copat e tonit të mos kthehen në kaçubë.
Nëse nuk jeni adhurues i ketchup-it, mund ta zëvendësoni me domatelo ose të prisni domate të freskëta dhe t’i përzieni me ton, qepë dhe mustardë.
Shtroni një tavë me letër furre, rregulloni bukën dhe vendosni mbushjen në secilën fetë. Spërkateni brusketën me gjethe majdanozi ose shtoni gjethe të freskëta borziloku për një aromë më të këndshme.
E pjekim në furrë të nxehur në 180 gradë për dhjetë minuta, aq sa buka të bëhet krokante.