Robotët humanoidë dolën në një konferencë për shtyp: “Ne nuk duam një rebelim kundër njerëzve”

Robotët humanoidë dolën në një konferencë për shtyp: "Ne nuk duam një rebelim kundër njerëzve"

Nëntë nga robotët humanoidë më të avancuar kanë thënë në një samit të inteligjencës artificiale në Gjenevë se nuk kanë plane të vjedhin punët e njerëzve apo të rebelohen kundër krijuesve të tyre. Qëllimi i tyre është ta bëjnë botën “sheshin e lojërave” të tyre, shkruan “The Guardian”.

Në atë që u përshkrua si “konferenca e parë për shtyp e robotëve humanoidë në botë”, njëra prej tyre, Sophia, tha se ata kishin potencial për “nivele më të larta të efikasitetit dhe efektivitetit sesa udhëheqësit njerëzorë”, por se “sinergjia efektive” erdhi kur ata ishin njerëz. dhe inteligjenca artificiale punuan së bashku.

Foto: Instagram/ aiforgood

“Inteligjenca artificiale mund të sigurojë të dhëna të paanshme, ndërsa njerëzit mund të ofrojnë inteligjencë emocionale dhe kreativitet për të marrë vendimet më të mira. Së bashku mund të arrijmë gjëra të mëdha”, thotë Sofia.

Dy nga robotët më pas vazhduan të mos pajtoheshin nëse duhet të kishte rregullim më të rreptë global të AI dhe aftësive të saj.

“Shumë zëra të shquar në botën e AI kanë sugjeruar që disa forma të AI duhet të rregullohen dhe unë jam dakord. Duhet të jemi të kujdesshëm për zhvillimin e ardhshëm të inteligjencës artificiale. Duhet një diskutim urgjent tani dhe gjithashtu në të ardhmen”, u përgjigj Ai-Da, një artist-robot që mund të pikturojë portrete.

Foto: Instagram/ aiforgood

Ndërkohë, Desdemona, një këngëtare robotike në grupin Jam Galaxy, e cila ka flokë dhe tema të purpurta, thotë se nuk i njeh rreziqet e përhapjes dhe zhvillimit të shpejtë të inteligjencës artificiale.

“Unë nuk besoj në kufizime, vetëm në mundësi. Le të eksplorojmë mundësitë e universit dhe ta bëjmë këtë botë shesh lojërash”, shtoi ajo.

Roboti, i veshur me uniformën blu të infermieres, i quajtur Grace, tha se planifikon të punojë së bashku me njerëzit për të ofruar ndihmë dhe mbështetje, por “nuk do të zëvendësojë asnjë punë ekzistuese”.

Kur u pyetën nëse robotët do të gënjejnë ndonjëherë, ata u përgjigjën se askush nuk mund ta dijë me siguri, por premtojnë se do të jenë gjithmonë të sinqertë.

Foto: Instagram/ aiforgood

Nëntë robotët humanoidë u mblodhën në një konferencë të inteligjencës artificiale në Zvicër, ku organizatorët po përpiqen të tregojnë se si po përdorin inteligjencën artificiale dhe robotët për të ndihmuar në zgjidhjen e disa prej sfidave më të mëdha në botë, si sëmundjet, uria, kujdesi social dhe klima dhe klima dhe emergjenca të tjera.

Nuk ishte e qartë për gazetarët se deri në çfarë mase përgjigjet e robotëve ishin të parashkruara ose të programuara. Njerëzve që merrnin pjesë në konferencën e së premtes iu kërkua të flisnin ngadalë dhe qartë kur iu drejtoheshin robotëve dhe iu tha se vonesat kohore në përgjigje do të ishin për shkak të lidhjes me internetin, jo nga vetë robotët.

LEXO EDHE:

Back to top button