Rozmarina – një barishte magjike që është përdorur si hajmali me shekuj

Dihet që nga kohërat e lashta se kjo bimë përdoret si një lloj amuleti. Besohet se nëse sillni rozmarinë në shtëpi, do të sillni prosperitet me të.

Priftërinjtë romakë përdorën rozmarinë si temjan në të gjitha ceremonitë fetare dhe për dekada ajo është përdorur si mbrojtje kundër energjisë negative dhe të keqe që dikush po përpiqet të sjellë në shtëpinë tuaj.

Në shekullin e 9-të, Karli i Madh këmbënguli që kjo bimë të rritej në kopshtet e tij mbretërore, sepse ai besonte në vetitë e saj magjike.

Për këto arsye ajo u mbiquajt bima magjike:

Rozmarina besohet se tërheq para dhe prosperitet në shtëpi, kështu që çdo shtëpi duhet ta ketë atë. Mund ta mbani edhe në portofolin tuaj.

Varni disa degë rozmarine sipër derës së përparme për të mbrojtur shtëpinë nga hajdutët dhe për të parandaluar hyrjen e energjisë negative. Besohet se shërben si një lloj amuleti, kështu që çdo shtëpi që ka këtë vend do të mbrohet nga e keqja.

Rozmarina është efektive për përmirësimin e kujtesës dhe përdoret për këtë qëllim në formën e një vaji esencial.

Era e saj ka një efekt të dobishëm në qelizat nervore, kështu që është gjithashtu e mrekullueshme për relaksim. Për këtë arsye përdoret edhe në meditim.

Rozmarina është e lidhur me pjellorinë, ndaj rekomandohet të mbani disa degëza pranë shtratit ku flini.

LEXO EDHE:

Back to top button