Rreziku i përdorimit të tepruar të sheqerit për shëndetin e zemrës

Rreziku i përdorimit të tepruar të sheqerit për shëndetin e zemrës

Konsumi i tepruar i sheqerit mund të ndikojë negativisht në shëndetin kardiovaskular, duke rritur rrezikun për sëmundje të zemrës dhe diabet, sugjerojnë studimet. Ekspertët këshillojnë dietë të ekuilibruar dhe sheqer më të paktë për të mbajtur zemrën të shëndetshme.

Përveç ndikimit në zemër, sheqeri i tepërt mund të dëmtojë funksionin e trurit dhe të shkaktojë shtim në peshë, gjë që lidhet me rrezik më të lartë për obezitet dhe presion të lartë të gjakut.

Studiuesit theksojnë rëndësinë e zëvendësimit të sheqerit të përpunuar me burime natyrale, si frutat, për të ruajtur ekuilibër të shëndetshëm në dietë.

Sheqeri i tepërt gjithashtu mund të çojë në inflamacion kronik, i cili është faktor kryesor në zhvillimin e shumë sëmundjeve autoimune dhe çrregullimeve metabolike. Prandaj, ekspertët rekomandojnë reduktimin gradual të konsumit të sheqerit për të përmirësuar shëndetin afatgjatë.

LEXO EDHE:

Back to top button