Rusia kalon Zaporizhzhian në juridiksionin e saj

Rusia kalon Zaporizhzhian në juridiksionin e saj

Zyrtarët rusë kanë njoftuar se autoritetet e instaluara nga Moska kanë filluar të integrojnë termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia në juridiksionin e operatorit rus të termocentralit bërthamor Rosenergoatom.

Renat Karchaa, këshilltar i drejtorit të përgjithshëm të Rosenergoatom, tha se tranzicioni do të ndodhë pasi uzina të përdorë të gjitha rezervat e disponueshme të karburantit.

Integrimi i uzinës dhe personelit të tij në juridiksionin e Rosenergoatom ka filluar, tha për Ukraina.ru kreu i instaluar nga Rusia i qytetit fqinj të Energodarit, Alexander Volga.

“Pas ardhjes së organizatës operative nga Federata Ruse, filloi puna për integrimin e uzinës dhe vetë personelit në juridiksionin e koncernit Rosenergoatom. Njerëzit që mbetën vendosën për zgjedhjen e vendit në të cilin do të jetonin. Banorët zgjodhën Rusinë si vendbanimin e tyre, vendin e punës. ZNPP është tashmë një pjesë integrale e Rusisë”, tha ai.

Zëvendësministri i Jashtëm rus, Andrey Rudenko, pretendoi se personeli i ZNPP-së, i cili është kritik për punën e ZNPP-së nënshkroi kontrata me Rosenergoatom dhe se autoritetet ruse po eksplorojnë krijimin e një zone sigurie rreth ZNPP-së, sipas një raporti të fundit të publikuar nga instituti për studimin e luftës.

Energoatom e Ukrainës deklaroi më 28 tetor se vetëm 100 nga 6,700 personel ukrainas të mbetur në termocentralin ZNPP, kanë nënshkruar kontrata të reja me agjencinë ruse të energjisë Rosatom (nga 11,000 personel para 24 shkurtit).

Inspektorati Shtetëror Ukrainas i Rregullores Bërthamore deklaroi se forcat ruse ndërtuan një strukturë të panjohur në një nga shtatë vendet e magazinimit të karburantit bërthamor të shpenzuar në ZNPP në kundërshtim me standardet e sigurisë bërthamore.

LEXO EDHE:

Back to top button