Sa kohë mund të qëndrojë i ngrirë mishi i grirë?

Sa kohë mund të qëndrojë i ngrirë mishi i grirë?

Mishi i freskët i bluar i blerë mund të qëndrojë një deri në dy ditë në frigorifer, kështu që nëse nuk planifikoni ta gatuani gjatë kësaj kohe, do të ishte mirë ta ngrini. Por sa kohë mund të qëndrojë e ngrirë?

Mishi i grirë më i zakonshëm është viçi, por në të njëjtën mënyrë përgatiten edhe shumë mishra të tjerë, pra mund të jetë derri, viçi, pula ose përzierje. Mishi i bluar përdoret shpesh dhe është e rëndësishme të dini për sa kohë mund ta mbani të ngrirë.

Nëse gatuhet dhe ruhet siç duhet, mishi i bluar mund të ngrihet për dy deri në tre muaj dhe shija nuk do të ndryshojë shumë.

Është gjithashtu e rëndësishme që ajo të jetë e paketuar mirë. Nëse është në paketimin e tij origjinal, mund të zgjasë deri në dy javë, dhe nëse planifikoni ta mbani të ngrirë për më shumë se kaq, do të ishte mirë ta paketoni në foli ose qese ngrirëse .

LEXO EDHE:

Back to top button