Sa kohë mund të vozitni pasi të ndizet drita e rezervuarit bosh?

Sa kohë mund të vozitni pasi të ndizet drita e rezervuarit bosh?

Kur vozitni me një rezervuar plot, sigurisht që nuk keni asgjë për t’u shqetësuar, por është një çështje tjetër kur merrni një njoftim për rezervuarin bosh. Sigurisht, ju e dini se nuk do t’ju mbarojë karburanti në të njëjtin moment, por shumë pyesin se sa larg mund të shkojnë pasi makina i paralajmëron se rezervuari është bosh.

Do të ishte mirë sikur të kishte një përgjigje universale për këtë pyetje, por nuk ka. Kjo varet nga makina, efikasiteti i karburantit dhe shpejtësia me të cilën vozitni. Si rregull i përgjithshëm, drita e rezervuarit të zbrazët ndizet kur është 10-15 për qind plot, sipas ekspertit të sigurisë së drejtimit të automjetit Robert Munoz.

Kjo do të thotë se keni 4-15 litra karburant në rezervuar, në varësi të madhësisë së tij. Kjo do të mjaftonte për 30 deri në 50 kilometra apo edhe 80 kilometra për automjete të mëdha.

Kjo tingëllon mirë, por nuk duhet të jetë një arsye për të injoruar dritën e zbrazët të rezervuarit. Ngasja me karburant të ulët mund të çojë në dëmtim të makinës. Ekspertët nuk rekomandojnë ta lini makinën me rezervuar të zbrazët edhe kur ajo nuk është duke e drejtuar. Në fund të fundit është se ju duhet të mbushni rezervuarin sa më shpejt të jetë e mundur kur të ndizet drita e rezervuarit bosh.

LEXO EDHE:

Back to top button