Scholz: BE do të riforcojë sanksionet kundër Rusisë

Scholz: BE do të riforcojë sanksionet kundër Rusisë

Kancelari mbrojti vendimet e tij për dërgimin e armëve në Ukrainë dhe paralajmëroi mundësinë e një “konkursi ofertash” për pajisjet mbrojtëse të ofruara nga aleatët për forcat e armatosura ukrainase. Ai gjithashtu theksoi edhe një herë se NATO në asnjë rrethanë nuk duhet të përfshihet në konflikt të drejtpërdrejtë me Rusinë.

“BE do të mbështesë Ukrainën për aq kohë sa të jetë e nevojshme. Putini nuk do t’i arrijë qëllimet e tij as në fushën e betejës, as përmes një paqeje të diktuar”, theksoi Solz, duke folur në parlamentin federal përpara Këshillit Evropian.

“Si BE, në përvjetorin e fillimit të luftës ne do të riforcojmë sanksionet kundër Rusisë,” vazhdoi kancelari dhe, duke iu përgjigjur indirekt kritikave brenda dhe jashtë vendit për hezitimin dhe vonesat në dërgimin e pajisjeve ushtarake në Ukrainë, kujtoi ai. se Gjermania është një nga mbështetësit kryesorë ekonomikë të Kievit, ” por edhe shumë përpara në furnizimin me armë dhe municione “. Çfarë e dëmton kohezionin tonë, vuri në dukje ai, “është një konkurs publik për ofertat e armëve: tanke, nëndetëse, avionë luftarakë – kush dëshiron më shumë?”, tha në mënyrë karakteristike Olaf Solz dhe duke parë komentet e partnerëve të tij qeveritar, të Gjelbërve dhe Liberalëve (FDP), kritikoi “deklaratat e brendshme politike dhe kritikat e partnerëve dhe aleatëve në sferën publike”.

Mosmarrëveshjet dhe spekulimet rreth interesave konfliktuale janë të dobishme vetëm për Vladimir Putinin dhe propagandën e tij, tha Solz dhe përsëriti se dërgesat e armëve në Ukrainë vendosen në koordinim me aleatët dhe se në asnjë rrethanë NATO nuk duhet të përfshihet në konfrontim të drejtpërdrejtë me Rusinë.

LEXO EDHE:

Back to top button