Shkencëtarët rusë: Uji i vluar mund të vr asë Covid-19 menjëherë

Ndërkohë që më shumë se 160 grupe kërkimore në të gjithë botën po punojnë për gjetjen e një vaksine të mundshme që të parandaluar pandeminë, shkencëtarët rusë më në fund kanë zbuluar pikën e dobët të koronavirusit.

Sipas një raporti të agjencisë ruse të lajmeve, një ekip hulumtues nga Qendra Shtetërore Kërkimore e Rusisë VECTOR e Virologjisë dhe Bioteknologjisë në Novosibirsk, Siberi ka zbuluar se uji me temperaturë dhome mund të ndalojë rritjen e SARS-CoV-2, virusi që shkakton COVID-19.

Temperatura e ujit ka rëndësi

Në një studim, studiuesit zbuluan se uji i temperaturës së dhomës mund të shkatërronte 90 përqind të grimcave të koronavirusit në një hapësirë ​​prej 24 orësh, ndërsa 99.9 përqind vd iqën në 72 orë. Më tej, u zbulua se uji i vluar mund të shkatërronte koronavirusin e ri menjëherë dhe plotësisht.

Në përgjithësi, studiuesit arritën në përfundimin se jetëgjatësia e koronavirusit të ri varet drejtpërdrejt nga temperatura e ujit.

Rusia do të fillojë vaksinimin masiv në Tetor

Ekziston një konkurs midis vendeve se kush e nxjerr i pari kurën për Covid-19 dhe Rusia ka bërë përparime të mëdha në këtë garë. Kohët e fundit mediat ruse raportuan se autoritetet shëndetësore të vendit po përgatiten të fillojnë një fushatë vaksinimi masiv kundër koronavirusit të ri në tetor.

LEXO EDHE:

Back to top button