Shkupi mbetet një nga qytet më të ndotura në botë, vazhdojnë premtimet boshe nga politika

Igor Stefanovski

 Shkupi kurrsesi të largohet nga lista e qyteteve më të ndotura në botë. Sot kryeqendra jonë është në vendin e dytë si një nga qytetet më të ndotura në botë, shkruan Alsat.

YouTube video

“Shkupi, nga Vodno pothuajse i padukshëm. Por ky nuk është moment i ri për shkupjanët, sepse problemi i ndotjes që përsëritet prej vitesh, assesi të zgjidhet”.

Qytetarët kanë shkuar në mal, pjesërisht për rekreacion, por edhe për të shpëtuar nga ndotja.

A keni ardhur në mal për t’i shpëtuar ajrit të ndotur apo për të pushuar? -Epo, për shpëtim, por vështirë, sepse nuk ka shpëtim as këtu. Është ende e turbullt, pjesa e sipërme është edhe më e turbullt, kështu që këtu është më pastër sepse është më lart.

Për rekreacion. – A e ndjeni ndotjen? – E ndjejmë, po. – Në mal si është? – Epo, është pak më e pastër, por ndjehet edhe këtu.

Për rekreacion. – A e ndjeni ndotjen? – Po. – A ndihet më pak këtu në Vodno? -Po. – A është opsion ikja nga ajri i ndotur apo autoritetet duhet të marrin masa konkrete? “- Epo, çfarëdo që të bëhet, mali është padyshim shpëtim, dhe nëse qyteti nuk pastrohet, mali është shpëtim.”

Qytetarët u bëjnë thirrje autoriteteve, pavarësisht se nga cili opsion politik vijnë, të gjejnë  zgjidhje përfundimtare për problemin e ndotjes së ajrit.

“Autoritetet ndryshojnë, vitet ikin. Duhet të ketë plan afatgjatë, përndryshe, unë jam mjek dhe çdo qeveri e ardhshme duhet të vazhdojë ta përmirësojë, jo kështu. Ky është kaos dhe fatkeqësi. Po bëhet gjithnjë e më keq”.

“Sigurisht që diçka duhet bërë, nuk bëjmë asgjë nëse ikim”. – A po ndërmarrin mjaftueshëm? “- Epo, shpresoj për po, por padyshim që jo aktualisht.”

“Popullsia ka nevojë për riedukim të plotë, por është disi e ngadalshme. Përndryshe duhet të ketë investime më të mëdha nga Qeveria, nga shteti në përgjithësi, që të jenë më afatgjata – tani do të shohim se si do të jetë”.

Sipas parashikimeve të Drejtorisë Hidrometeorologjike, këto ditë pritet ajër më i pastër. Do të fryjë erë e cila nga e marta do të jetë më e fortë. Nga sonte do të ketë reshje kurse në vendet më të larta do të ketë edhe dëborë.

 

LEXO EDHE:

Back to top button