Shmangni problemet me lukth gjatë agjërimit me këto metoda

Shmangni problemet me lukth gjatë agjërimit me këto metoda

Pos të mirave shëndetësore, agjërimi mund të shkaktojë probleme të përkohshme shëndetësore në organizmin e njeriut. Kjo për shumë faktorë, por më e shpeshta është dhimbja e stomakut.

Nutricistët thonë se dhimbjet në lukth ndodhin edhe për shkak të anashkalimit të vaktit para agimit, i njohur si syfyr.

Ngrënia e syfyrit do ta ndihmonte organizmin në përballimin e ditës dhe orëve të gjata pa ngrënie. Ngrënia gjithashtu do të krijonte stabilitet në lukth, duke shmangur dhimbjet gjatë ditës. Nutricionistët propozojnë që në kohët e lejuara të konsumohet sa më tepër ujë, në mënyrë që organizmi të jetë i hidruar sa duhet.

Propozohet edhe shmangia e ushqimeve me shumë kripë, kafeja dhe pijet e gazuara. Në syfyr rekomandohet konsumimi i proteinave, vajrave, karbohidrateve dhe i lëngjeve të freskëta.

Pemët dhe perimet janë të domosdoshme për shmangie të probleme me lukth.

LEXO EDHE:

Back to top button