Shqipëria zgjidhet anëtare e përkohshme e Këshillit të Sigurimit në OKB

Shqipëria u pranua si vend anëtar i OKB-së në 14 dhjetor 1955, ndërsa Këshilli i Sigurimit përbëhet nga 15 shtete anëtare, ku SHBA, Mbretëria e Bashkuar, Franca, Rusia dhe Kina janë shtete anëtare të përhershme kurse 10 vendet e tjera anëtare janë me një mandat dy vjeçar.

- Advertisements -

Vendi ynë do të marrë mandatin më 1 janar të vitit 2022. Këshilli i Sigurimit është ndër organet më të rëndësishme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, i cili ka si mision dhe detyrë parësore mirëmbajtjen e paqes dhe sigurisë në mes të kombeve.

LEXO EDHE:

Back to top button