Shtëpia më e ngushtë në botë është 130 centimetra e gjerë: Ja si duket pjesa e brendshme

Shtëpia më e ngushtë në botë është 130 centimetra e gjerë: Ja si duket pjesa e brendshme

Shtëpia më e ngushtë në botë ndodhet në Place Claude Erignac në qytetin francez të Havre, dhe është një instalim i përhershëm në natyrë, jo një ndërtesë banimi. Ajo u hap për publikun në qershor të vitit 2022 dhe që nga ajo kohë videot e kësaj ndërtese atipike qarkullojnë shpesh në rrjetet sociale dhe kënaqin por edhe hutojnë përdoruesit.

Domethënë, edhe pse në shikim të parë të gjithë do të pyesnin se çfarë mund të përshtatet në këtë shtëpi të ngushtë, interieri është vërtet i mahnitshëm, domethënë është i pajisur me të gjitha dhomat dhe gjërat si çdo shtëpi tjetër “normale”.

Megjithatë, mobiljet dhe objektet janë jashtëzakonisht të ngjeshur dhe të shtrënguar, dhe gjithçka është e ngushtë deri në atë pikë sa shpesh shkakton një ndjenjë momentale të klaustrofobisë tek vizitori. Shpesh është e nevojshme të lëvizni anash nëpër korridoret dhe dhomat e këtij objekti.

Shtëpia është rreth 7 metra e lartë, 15 metra e gjatë dhe vetëm 1.3 metra e gjerë! Ka një dhomë gjumi, një banjo, një dhomë të gjallë dhe sigurisht shumë korridore!

Shtëpia është projektuar nga artisti austriak Erwin Wurm dhe është një riinterpretim i shtëpisë së tij të fëmijërisë, një shtëpi tipike periferike e viteve 60 të shekullit të kaluar.

Në muret e brendshme të shtëpisë varen fotografi të vjetra të prindërve të Ervinit, të cilët në të vërtetë jetonin në një shtëpi të ngjashme me këtë, dhe e gjithë kompozimi ka për qëllim të përshkruaj një qytet të ngushtë të pasluftës në Austri.

Fillimisht e quajtur “Shtëpia e ngushtë”, kjo shtëpi është tipike për veprën e Wurm, e cila thekson trupat, shtëpitë dhe objektet e deformuara dhe të shtrembëruara për të theksuar elementet e fantastikes.

 

LEXO EDHE:

Back to top button