Shtimi i këtij përbërësi në kafe ul presionin e gjakut dhe rregullon nivelin e sheqerit në gjak
Pirja e një deri në dy filxhanë kafe në ditë lidhet me një rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës dhe dështimit të zemrës.

Pirja e kafesë është një ritual i preferuar i shumicës së njerëzve. Shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë të fillojnë ditën e tyre pa pirë një filxhan kafe. Hulumtimet tregojnë se kafeja mund të ketë një efekt pozitiv në shëndetin tonë, por duhet të jemi të moderuar.
Vetë kafja ka përfitime për shëndetin e zemrës, por shtimi i dy lugë kafeje kakao (organike pa sheqer të shtuar) mund t’i rrisë ato përfitime edhe më shumë.
“Ashtu si kokrrat e kafesë, pluhuri i kakaos përmban flavanole që kanë efekte anti-inflamatore, relaksojnë enët e gjakut dhe përmirësojnë kontrollin e sheqerit në gjak”, thotë Dr. Nikki Barth, një kardiologe, sipas Well Place Good .
Është treguar se flavanolet reduktojnë inflamacionin dhe përmirësojnë qarkullimin e gjakut, gjë që mund të ndikojë pozitivisht në shëndetin e zemrës duke relaksuar enët e gjakut dhe duke ulur kështu presionin e gjakut. Kakao është një antioksidant i fuqishëm dhe një nga burimet më të mira natyrore të hekurit, dhe nëse e shtoni atë në kafe, do të përmirësoni aftësitë tuaja njohëse dhe disponimin.
Përveç kakaos, në kafe mund të shtoni edhe xhenxhefil.
Ky ilaç është një mënyrë e mirë për të përfituar nga përfitimet shëndetësore të xhenxhefilit, i cili njihet si një antioksidant i fuqishëm, qetëson inflamacionin, problemet e stomakut, dhimbjet e muskujve, ul kolesterolin dhe stimulon tretjen.