Shumë njerëz habiten kur dëgjojnë se një frut i njohur mund të hahet kështu – a e keni provuar?

Shumë njerëz habiten kur dëgjojnë se një frut i njohur mund të hahet kështu - a e keni provuar?

SHALQIRI është një frut i preferuar veror që zakonisht e hamë të ftohtë, por kur piqet në skarë, merr një dimension krejt të ri shijeje dhe teksture. Ishim pak skeptikë kur dëgjuam për herë të parë për shalqirin e pjekur në skarë, por më besoni – sapo ta provoni, do të mahniteni. Shalqiri i pjekur në skarë bëhet super i ëmbël, pak i karamelizuar dhe ideal për një sërë kombinimesh, nga djathërat e kripur te erëzat.

Shalqiri i pjekur në skarë është një pjatë e shkëlqyer shoqëruese me mish dhe peshk, dhe mund të shërbehet gjithashtu si një meze ose ëmbëlsirë freskuese. Shtoni pak djathë feta ose dhie për një kontrast të kripur, ose pak mjaltë dhe kos për një përvojë më të ëmbël.

Përbërësit e kërkuar

  • shalqi
  • sheqer kafe
  • lëkurë limoni ose limoni të grirë
  • Opsionale: kos grek, djathë feta, akullore ose mjaltë
@kellyscleankitchen The best way to cook and eat watermelon #watermelon #grilling #grilledwatermelon #cooking ♬ Watermelon Sugar – Harry Styles

Si të përgatitet

Përgatitja është e thjeshtë dhe e shpejtë. Pritini shalqirin në trekëndësha me trashësi rreth 1.5 cm. Në një tas, përzieni sheqerin me lëkurën e grirë të limonit ose limonit, pastaj fërkojeni përzierjen në fetat e shalqirit. Vendosni fetat në një skarë të nxehtë dhe piqini për 2 deri në 3 minuta nga secila anë derisa të marrin ngjyrë kafe të lehtë. Shërbejeni të ngrohtë, me shtesa sipas dëshirës.

@michael.rizzi #ad Have you ever tried grilled watermelon? 🍉🔥 So sweet, spicy, & savoury! More recipes at watermelon.org @watermelonboard ♬ original sound – Michael Rizzi

 

LEXO EDHE:

Back to top button