Shumica gabojnë: Ja pse duhet të lani shtrojat e krevatit vetëm në këtë temperaturë

Shumica gabojnë: Ja pse duhet të lani shtrojat e krevatit vetëm në këtë temperaturë

Të gjithëve na pëlqen të shkojmë në shtrat me çarçafë të pastër.

Era dhe butësia e tyre thjesht ju bëjnë të bini në gjumë menjëherë dhe shumëkush shtron pyetjen se në çfarë temperature duhet larë.

Gratë shpesh bëjnë gabime në këtë

Temperatura më e mirë për larjen e çarçafëve nuk është 60 apo 90 gradë, siç mendojnë shumë njerëz, por edhe praktikojnë, sepse në këtë temperaturë mendojnë se do të vrasin bakteret dhe tenjat.

Gratë besojnë se do të largojë të gjitha grimcat e padëshiruara nga shtrati, sepse thith shpejt djersën, vajrat e trupit, qelizat e vdekura të lëkurës apo edhe tenjat.

Megjithatë, kjo mund të dëmtojë ose tkurrë pëlhurën dhe më pas të çojë në fatura më të larta të energjisë kur nuk është e domosdoshme.

Lijan Shoolbred, eksperte për shtratin cilësor, shpjegoi se çelësi për shkatërrimin e baktereve në çarçafë, këllëfë jastëku dhe jastëk është temperatura paksa e ngrohtë.

“Ka shumë debate për këtë, por si rregull i përgjithshëm është mirë të ndiqni udhëzimet në etiketë. Ajo që shihet është se temperatura për larje është 40 gradë dhe se mjafton për të hequr papastërtitë”, tha ajo.

LEXO EDHE:

Back to top button