Si mund të lidhet diabeti i tipit 2 me rrezikun e sëmundjes së Alzheimerit

Si mund të lidhet diabeti i tipit 2 me rrezikun e sëmundjes së Alzheimerit

Studiuesit raportojnë se provat sugjerojnë se ekziston një lidhje midis diabetit të tipit 2 dhe rrezikut të sëmundjes Alzheimer, diçka që disa profesionistë shëndetësorë e quajnë diabeti i tipit 3.

Ata thanë se është e mundur që ngrënia e një diete me yndyrë të lartë mund të çojë në nivele më të larta të inflamacionit, gjë që mund të rrisë rrezikun e demencës.

Ata vërejnë se një dietë e shëndetshme dhe pjesëmarrja në një mënyrë jetese të shëndetshme mund të ndryshojë procesin dhe të ulë rrezikun e zhvillimit të sëmundjes Alzheimer.

LEXO EDHE:

Back to top button