Si ta bëni bukën tuaj të zgjasë më gjatë? Një truk i lirë për të parandaluar mykun
Si ta bëni bukën tuaj të zgjasë më gjatë? Një truk i lirë për të parandaluar mykun
Keni blerë bukë në mëngjes, keni ngrënë gjysmën dhe gjysma tjetër zgjat disa ditë. Është e pashmangshme që buka të “vlakohet” e ndoshta të kap myk. Si të zgjasni freskinë e bukës?
Ndikuesja Sophie Hinchliffe, e cila studion dhe ndan hakimet në shtëpi, zbuloi se ky truk i thjeshtë e mban bukën tuaj të mos mykohet. Do t’ju duhet vetëm një artikull ushqimor, përkatësisht perime.
“Si për të zgjatur jetën e bukës, përdor selino. Kështu që buka nuk thahet më dhe nuk mykohet”, shpjegoi Sophie dhe më pas shpjegoi procesin në detaje.
Në videon e saj virale, influencuesja tregon se si vendos disa degë selino në një qese buke. Nutricionistët zakonisht rekomandojnë që buka të ruhet në temperaturën e dhomës në një qese pëlhure, peshqir ose në një kuti buke. Në temperaturën e dhomës humbet freskinë në 2-3 ditë.