Çaj jeshil: Ju ndoshta keni dëgjuar që çaji jeshil është një nga pijet më të shëndetshme që mund të pini. Zvogëlon rrezikun e sëmundjes së zemrës, kancerit, sëmundjes Alzheimer, mbipeshës dhe sëmundje të tjera.
Specat: Specat janë të ngarkuar me vitaminë C dhe antioksidantë që kanë efekte të fuqishme anti-inflamatore. Specat djegës përmbajnë acid sinapik dhe acid ferulik, të cilat mund të zvogëlojnë inflamacionin dhe të çojnë në plakje më të shëndetshme.
Kërpudha: Kërpudhat janë shumë të ulëta në kalori dhe të pasura me selenium, bakër dhe të gjitha vitaminat B. Ato gjithashtu përmbajnë fenole dhe antioksidantë të tjerë që sigurojnë mbrojtje anti-inflamatore.
Rrushi: Rrushi përmban antocianina, të cilat zvogëlojnë inflamacionin. Për më tepër, ato mund të zvogëlojnë rrezikun e disa sëmundjeve, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, diabetin, obezitetin, Alzheimerin dhe çrregullimet e syve. Rrushi është gjithashtu një nga burimet më të mira të resveratrolit, një përbërës tjetër që ka shumë përfitime shëndetësore.
Shafrani i Indisë: Shafran i Indisë është një erëz me aromë të fortë dhe tokësore që përdoret shpesh në pjata indiane. Shafran i Indisë zvogëlon inflamacionin që lidhet me artritin, diabetin dhe sëmundje të tjera
Vaj ulliri ekstra i virgjër: Vaji i ullirit ekstra i virgjër është një nga yndyrat më të shëndetshme që mund të hani. Është i pasur me yndyrna të pangopura dhe një element kryesor në dietën mesdhetare, e cila ofron përfitime të shumta shëndetësore. Studimet lidhin vajin e ullirit ekstra të virgjër me një rrezik të zvogëluar të sëmundjeve të zemrës, kancerit të trurit dhe kushteve të tjera të rënda shëndetësore.
Domatet: Domatet kanë shumë vitaminë C, kalium dhe likopen, një antioksidant me veti mbresëlënëse anti-inflamatore. Likopeni mund të jetë veçanërisht i dobishëm për zvogëlimin e përbërjeve pro-inflamatore që lidhen me disa lloje të kancerit.