Si të dalloni nëse vaji i ullirit është i cilësisë së mirë dhe i pastër?

Si të dalloni nëse vaji i ullirit është i cilësisë së mirë dhe i pastër?

Nëse shpesh hezitoni se cilin vaj ulliri të blini dhe si të kuptoni nëse është cilësor dhe i pastër, mund ta dalloni lehtësisht duke aplikuar një truk të thjeshtë.

Edhe pse të gjitha shishet e vajit të ullirit duken njësoj për shumicën e njerëzve dhe do ta besoni atë që thotë etiketa, eksperti i të ushqyerit integrues Dr. Courtney Swan thotë se markat komerciale të vajit të ullirit nuk janë pothuajse të së njëjtës cilësi dhe se 75 deri në 80 përqind nga produktet në raftet e dyqaneve nuk kanë asnjë lidhje me atë që thonë etiketat.

“Edhe nëse shishja e vajit thotë se është 100 për qind vaj ulliri, kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë, pasi prodhuesit dhe shitësit me pakicë shpesh shtojnë vaj sojë, vaj kanola dhe vaj luledielli në vaj ulliri për të kursyer para”, thotë eksperti.

“Dy gjëra janë karakteristike. “Kur e derdhni duhet të jetë jeshile shumë e errët dhe kur ta shijoni, duhet të ketë shije shumë të mprehtë”, thotë ajo.

Ndërsa është ende e rëndësishme të thuash vaj ulliri 100 për qind në shishe, nuk duhet t’u besosh markave pa kushte, shton Swan, kështu që është një ide e mirë të bëni disa kërkime shtesë përpara se të blini.

“Një vaj ulliri i mirë jo vetëm që rrit shijen e ushqimit, por gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin me kalimin e viteve, sepse është plot yndyrna të shëndetshme, antioksidantë dhe vitamina dhe është dukshëm më pak i përpunuar se shumë të tjerë”, përfundoi ajo.

LEXO EDHE:

Back to top button