Si të dalloni nëse vaji i ullirit është i cilësisë së mirë dhe i pastër?
Si të dalloni nëse vaji i ullirit është i cilësisë së mirë dhe i pastër?

Nëse shpesh hezitoni se cilin vaj ulliri të blini dhe si të kuptoni nëse është cilësor dhe i pastër, mund ta dalloni lehtësisht duke aplikuar një truk të thjeshtë.
“Edhe nëse shishja e vajit thotë se është 100 për qind vaj ulliri, kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë, pasi prodhuesit dhe shitësit me pakicë shpesh shtojnë vaj sojë, vaj kanola dhe vaj luledielli në vaj ulliri për të kursyer para”, thotë eksperti.
“Dy gjëra janë karakteristike. “Kur e derdhni duhet të jetë jeshile shumë e errët dhe kur ta shijoni, duhet të ketë shije shumë të mprehtë”, thotë ajo.
Ndërsa është ende e rëndësishme të thuash vaj ulliri 100 për qind në shishe, nuk duhet t’u besosh markave pa kushte, shton Swan, kështu që është një ide e mirë të bëni disa kërkime shtesë përpara se të blini.
“Një vaj ulliri i mirë jo vetëm që rrit shijen e ushqimit, por gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin me kalimin e viteve, sepse është plot yndyrna të shëndetshme, antioksidantë dhe vitamina dhe është dukshëm më pak i përpunuar se shumë të tjerë”, përfundoi ajo.