Si të largoni erën e cigares në shtëpinë tuaj?

Era e cigares është tmerrësisht e pakëndshme dhe nëse e keni ndjerë në shtëpinë tuaj, me siguri tashmë keni provuar ta hiqni. Nëse është ende e pranishme edhe pas një ajrimi të gjatë, burimi i erës ndoshta janë mobiljet. Ka disa mënyra për të hequr erën e pakëndshme, dhe sigurisht që të gjitha janë natyrale.

Uthulla është e mrekullueshme për neutralizimin e aromave. Trajtoni mobiljet prej druri duke i pastruar me uthull të holluar me ujë të ngrohtë dhe duke i fshirë me një leckë pambuku. Mobiljet e veshura me susta janë pak më të vështira dhe kërkojnë më shumë kohë, por mund të përdoret e njëjta teknikë.

Nëse nuk ju pëlqen aroma e uthullës, provoni sodën e bukës, e cila i thith shumë mirë aromat. Është i shkëlqyeshëm për zgjidhjen e problemeve brenda dollapëve – vendosni një tas me sodë buke në të për 24 orë dhe ajo do të thithë të gjitha aromat. Gjithashtu, soda e bukës do të funksionojë shumë më mirë me mobiljet e veshur me susta sesa me uthull. Fillimisht pastroni mirë mobiljet, më pas spërkatni të gjithë sipërfaqen me sodë buke, lëreni për 24 orë dhe më pas fshijeni përsëri mirë.
Ju gjithashtu mund ta zgjidhni problemin me kokrrat e bluar të kafesë ose karbonin aktiv.

LEXO EDHE:

Back to top button