Si të njohim një person që nuk ka borxhe?

Si të njohim një person që nuk ka borxhe?

Çelësi i suksesit për të mos hyrë në borxhe të panevojshme financiare qëndron në kontrollimin e vazhdueshëm të gjendjes së llogarisë tuaj dhe mbajtjen e shënimeve të shpenzimeve tuaja. Cilat janë karakteristikat e njerëzve që nuk hyjnë në borxhe dhe si të bëheni si ata?

Ekspertët thonë se ata që nuk kanë ngecur në borxhe financiare:

  1. Ata i kushtojnë vëmendje detajeve
  2. Ata veprojnë sikur fitojnë më pak
  3. Ata planifikojnë për një afat të gjatë
  4. Ata nuk kanë frikë të bëjnë pyetje
  5. Ata kursejnë
  6. Ata vendosin qëllime për veten e tyre
  7. Ata dinë të thonë jo
  8. Ata e dinë vlerën e vërtetë të parave
  9. Ata e vlerësojnë përvojën shumë më tepër se gjërat materiale
  10. Ata e njohin mirë gjendjen e llogarisë bankare

LEXO EDHE:

Back to top button