Siljanovska kërkon debat për kthimin e shërbimit ushtarak në baza vullnetare

Siljanovska kërkon debat për kthimin e shërbimit ushtarak në baza vullnetare

Presidentja Gordan Siljanovska-Davkova, si komandant suprem i Forcave të Armatosura, sot nga Ohri tha se duhet të hapet debat për kthimin e shërbimit ushtarak në baza vullnetare. Ajo tha se ka të rinj që dëshirojnë ta bëjnë shërbimin ushtarak dhe kjo duhet t’u mundësohet atyre.

“Disa nga të rinjtë kanë dëshirën që një ditë të jenë pjesë jo vetëm e një ushtrie profesioniste, por vullnetarisht në forcat e armatosura, ndoshta duhet të flasim për këtë. Pavarësisht se cili do të ishte vendimi pas diskutimit, ajo që pamë na jep një ndjenjë sigurie”, tha presidentja e cili sot mori pjesë në stërvitjen demonstruese të pjesëtarëve të Ushtrisë nga Batalioni i Forcave Speciale të cilët po zhvillojnë stërvitje në kampin stërvitor të ujit të liqenit të Ohrit.

Ajo tha se është e nevojshme të mendohet në këtë drejtim, të inicohet një diskutim, të dëgjohen edhe ekspertët për këtë çështje.

“Ne kemi pasur një përvojë të tillë, po, mendoj se duhet menduar. Ka njerëz që duan të bëjnë shërbimin ushtarak, vullnetarisht, pse të mos ua mundësojmë. Mendoj se atëherë qëndrimi ndaj ushtrisë do të jetë më pozitiv. Të hapet tema, të diskutohet, të dëgjohen argumentet, të testohet disponimi i njerëzve”, tha Davkova për mediat, duke shtuar se për këtë çështje do të ketë bisedime dhe konsultime me përgjegjësit.

LEXO EDHE:

Back to top button