Sofja, e treta në mesin e qyteteve më të mira evropiane për adhuruesit e ushqimit

Sofja, e treta në mesin e qyteteve më të mira evropiane për adhuruesit e ushqimit

Kryeqyteti bullgar Sofje renditet i treti në listën e qyteteve më të mira evropiane për adhuruesit e ushqimit, sipas një studimi të ueb sajtit uswitch.com.

Studimi u krye duke mbledhur të dhëna nga TripAdvisor për një total prej 235,000 restorante (522 në Sofje) mbi variablat e mëposhtëm për çdo kryeqytet evropian: opsionet e ushqimit vegjetarian, kafene, bare, ushqime të shpejta, mëngjes i vonë, çmimi mesatar dhe numri i restoranteve.

Më pas u krijua një indeks që llogarit një rezultat bazuar në këtë informacion, shpjegon faqja e internetit. Mesatarja është llogaritur duke marrë parasysh numrin e restoranteve dhe komenteve, me më shumë peshë do të rezultonte me më shumë të dhëna.

Rezultatet e renditjes do të ishin më të larta nëse një qytet ka vlerësime më të larta dhe një çmim më të ulët, vëren faqja e internetit. Qytetet u renditën duke përdorur një renditje për qind.

Në renditjen e përgjithshme të qyteteve më të mira evropiane për adhuruesit e ushqimit, Athina është në krye të listës, e ndjekur nga Beogradi dhe Sofja (me një rezultat 79.63/100). Tirana, La Valeta dhe Lisbona vijnë më pas dhe më pas Vilnius, Bratislava, Zagrebi dhe Bukureshti mbyllin top 10-shen.

Sofja është në krye të renditjes së kafeneve më të mira (me rezultatin 9.19/10), e ndjekur nga Bukureshti dhe Athina. Kryeqyteti bullgar është i dyti pas Shkupit për sa i përket ushqimit të shpejtë (me rezultatin 9.02/10).

Sofja renditet e 6-ta ndër kryeqytetet më të mira për para-drekë (me rezultatin 8.81/10), e paraprirë nga Tirana, Athina, Zagrebi, La Valeta, Lisbona dhe e ndjekur nga Beogradi, Shkupi, Praga dhe Bratislava.

Kur bëhet fjalë për disa nga variablat e tjerë individualë, Sofja vjen në vendin e 8-të në renditje (me një rezultat 8.68/10) për restorantet me opsione vegjetariane, e ndjekur nga Praga dhe Riga.

Çuditërisht, qyteti nuk shfaqet në top 10 kryeqytetet më të lira për renditjen e ushqimeve (kjo listë kryesohet nga Shkupi, Beogradi dhe Bratislava). Mesatarja e çmimit të ushqimeve në Sofje, sipas studimit, është 24.51 dollarë, që është ende larg nga çmimi i shtrenjtë./BTA

LEXO EDHE:

Back to top button