Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës “kapur në flagrancë” teksa kalon përballë Diellit

Një fotograf arriti të fotografojë siluetën e Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor përballë Diellit.

Jamie Cooper, 52 vjeç, mësoi se IVS pritej të ishte e dukshme mbi shtëpinë e tij në Wilton, pranë Deventri, Northamptonshire, më 17 qershor. Ai regjistroi “transitin e plotë” të IVS përmes Diellit, një ngjarje që zgjati më pak se një sekondë, duke përdorur një teleskop dhe një videokamerë me shpejtësi të lartë.

“Ky ishte një mundësi që nuk duhej humbur”, tha ai.

Cooper, një fotograf profesionist dhe astronom amator me përvojë, tha se ishte në vendin e duhur në kohën e duhur.

“Ka një brez shumë të ngushtë ku ju, stacioni hapësinor dhe dielli jeni të gjithë në një vijë të drejtë dhe është rreth tre milje i gjerë,” tha ai.

Stacioni hapësinor ishte rreth 400 km mbi shtëpinë e tij dhe po udhëtonte me një shpejtësi prej rreth 27,300 km / orë.

Cooper tha se videokamera e tij regjistron me shpejtësi shumë të larta me 80 korniza për sekondë, krahasuar me shpejtësinë normale të kuadrove të kamerës prej 25 kornizash për sekondë. Ai shtoi: “Është e rëndësishme të thuhet se unë përdor një teleskop të specializuar me një filtër, sepse nuk duhet ta shihni kurrë diellin pa filtër – kjo mund të çojë në verbëri të përhershme”.

LEXO EDHE:

Back to top button