Stafi i aeroportit të Melburnit akuzohet për kontrabandë droge

Stafi i aeroportit të Melburnit akuzohet për kontrabandë droge

Dhjetra punonjës të aeroportit të Melburnit janë akuzuar se kanë punuar për kriminelët e organizuar që përpiqeshin të kontrabandonin drogë në Australi. Punëtorët e aviacionit ishin subjekt i një hetimi të Forcave Kufitare që synonte kriminelët në zinxhirët e furnizimit të aeroportit.

Hetimi zbuloi se 70 punonjës në aeroportin e Melburnit kishin shkelur kontrollet e sigurisë gjatë 12 muajve të fundit, me disa të dyshuar se punonin brenda krimit të organizuar.

Sipas Forcave Kufitare, ekuipazhi i linjës ajrore u angazhua në përdorimin e paligjshëm të drogës, si dhe në shpërndarjen e drogave të paligjshme në Australi.

Anëtarët e ekuipazhit të linjës ajrore ndërkombëtare u zbuluan gjithashtu se kishin fshehur cigare dhe produkte duhani ilegale në valixhe. Kjo dyshohet se është bërë në përpjekje për të shmangur pagesën e shumave të konsiderueshme të tatimit doganor.

Dy anëtarë të ekuipazhit ndërkombëtar u zbuluan se ishin nën ndikimin e substancave të paligjshme gjatë detyrës./The Guardian

LEXO EDHE:

Back to top button