Sugjerim ëmbëlsirë: Role me çokollatë me kafe
Një ëmbëlsirë perfekte me kafe dhe dy lloje çokollate


Përbërësit e nevojshëm për brumin:
– 6 vezë
-6 lugë sheqer
-6 lugë miell
Phil:
-200 ml krem të ëmbël të lëngshëm
-200 g çokollatë të bardhë
-1 lugë çaji neskafe
– 100 g gjalpë
-50 g sheqer pluhur
Krem me çokollatë:
– 150 g çokollatë të zezë
-4 lugë çaji vaj
Mënyra e përgatitjes:
Rrahim të bardhat e vezëve, dhe veçmas të verdhat me sheqerin. Ngadalë shtojmë miellin dhe më pas përziejmë me kujdes kremin e rrahur, ngadalë dhe me dorë.
Tepsinë e shtrojmë me letër furre, e vendosim masën dhe e pjekim në temperaturë mesatare. Ndërsa korja është e nxehtë, vendoseni në një peshqir të lagur dhe rrotullojeni.
Në një tenxhere vendosim ajkën e ëmbël dhe e ngrohim, e heqim para se të vlojë. Menjëherë shtoni një lugë çaji neskafe dhe çokollatë të bardhë, përzieni derisa të shkrihet çokollata. Lëreni të ftohet.
Rrahim veçmas gjalpin dhe sheqerin pluhur, më pas i bashkojmë me mbushjen me kremin e ëmbël. Rrihni derisa të fitoni një mbushje të fortë.
E mbështjellim koren, e lyejmë me mbushjen e rrahur dhe e mbështjellim në formë roleje. Rolën e mbuloni me glazurë çokollate të cilën do ta përgatisni duke e zier çokollatën me vaj dhe kur të ftohet pak mbulojeni rolenë.