Sugjerim ëmbëlsirë: Role me çokollatë me kafe

Një ëmbëlsirë perfekte me kafe dhe dy lloje çokollate

Përbërësit e nevojshëm për brumin:

– 6 vezë

-6 lugë sheqer

-6 lugë miell

Phil:

-200 ml krem ​​të ëmbël të lëngshëm

-200 g çokollatë të bardhë

-1 lugë çaji neskafe

– 100 g gjalpë

-50 g sheqer pluhur

Krem me çokollatë:

– 150 g çokollatë të zezë

-4 lugë çaji vaj

Mënyra e përgatitjes:

Rrahim të bardhat e vezëve, dhe veçmas të verdhat me sheqerin. Ngadalë shtojmë miellin dhe më pas përziejmë me kujdes kremin e rrahur, ngadalë dhe me dorë.

Tepsinë e shtrojmë me letër furre, e vendosim masën dhe e pjekim në temperaturë mesatare. Ndërsa korja është e nxehtë, vendoseni në një peshqir të lagur dhe rrotullojeni.

Në një tenxhere vendosim ajkën e ëmbël dhe e ngrohim, e heqim para se të vlojë. Menjëherë shtoni një lugë çaji neskafe dhe çokollatë të bardhë, përzieni derisa të shkrihet çokollata. Lëreni të ftohet.

Rrahim veçmas gjalpin dhe sheqerin pluhur, më pas i bashkojmë me mbushjen me kremin e ëmbël. Rrihni derisa të fitoni një mbushje të fortë.

E mbështjellim koren, e lyejmë me mbushjen e rrahur dhe e mbështjellim në formë roleje. Rolën e mbuloni me glazurë çokollate të cilën do ta përgatisni duke e zier çokollatën me vaj dhe kur të ftohet pak mbulojeni rolenë.

LEXO EDHE:

Back to top button