Supa e ditës: Supë me kërpudha pa yndyrë dhe e trashë
Kjo supë me kërpudha të ligët dhe të trashë është e lehtë për t'u bërë dhe ka një shije shumë të pasur.

Kërpudhat janë një burim i pasur i fibrave, antioksidantëve dhe proteinave. Përveç kësaj, ato përmbajnë pak kalori. Ato janë të pasura me vitamina B dhe D, si dhe përmbajnë hekur, kalcium dhe kalium.
- 460 g kërpudha (lloj sipas dëshirës)
- 1 luge vaj
- 1 qepë e madhe
- 8 thelpinj hudhre
- 2 lugë margarinë vegjetale
- kripë
- piper
- 120 ml verë e bardhë e thatë
- 1 degë rozmarinë
- 2 degë trumzë
- 2 gjethe dafine
- 720 ml lëng perimesh
- 70 gr arra
- ¼ lugë çaji mustardë
- një grusht qiqra të freskëta
- vaj ulliri
Pritini fillimisht kërpudhat. Më pas ngrohni vajin në zjarr të fortë dhe shtoni qepën e grirë hollë me pak kripë. Skuqini për 4 deri në 5 minuta ose derisa të fillojë të zbutet. Shtoni hudhrat e grira hollë dhe skuqini edhe për 1 deri në 2 minuta.
Shtoni gjalpin në tigan dhe kur të shkrijë shtoni kërpudhat dhe skuqini për rreth 5 minuta derisa të zbuten. Në fund i rregullojmë me kripë dhe piper. Hidhni verën e bardhë dhe gatuajeni për 3 deri në 4 minuta ose derisa aroma e alkoolit të zhduket dhe një pjesë e lëngut të avullojë. Më pas hidhni lëngun e perimeve, rozmarinën, trumzën dhe gjethet e dafinës dhe lërini të ziejnë. Mbulojeni, ulni nxehtësinë dhe ziejini për 15 minuta.
Hiqni rreth 600 g lëng, duke përfshirë disa nga kërpudhat, por lini barishtet. Transferoni atë që keni nxjerrë në një blender dhe shtoni arrat. Përziejini derisa të jetë e qetë. Lëngun e përzier përsëri e përziejmë në tenxhere. Lëreni të ziejë dhe gatuajeni për 5 deri në 10 minuta, derisa të trashet.
I rregullojmë me kripë dhe piper dhe i shtojmë pak mustardë dhe i heqim barishtet. Shërbejeni me qiqra të grira dhe pak vaj ulliri.