Supë kremoze me kungulleshë të njomë dhe salcë kosi: Një recetë për një drekë të lehtë
Supë kremoze me kungulleshë të njomë dhe salcë kosi: Një recetë për një drekë të lehtë

Në ditët e nxehta të verës, asgjë nuk na freskon më mirë sesa zierjet e lehta dhe zierjet me perime.
Gjatë sezonit të kungulleshkave të njomë, bëni një supë kremi nga kjo perime sipas një recete që nuk do të marrë shumë kohë.
Përbërësit:
– 500 gram kungulleshë të njomë;
– 50 gram gjalpë;
– 2 thelpinj hudhër;
– 1 lugë miell;
– 250 mililitra krem gatimi;
– erëza të freskëta;
– kripë, piper;
– fara luledielli ose kungulli (opsionale);
– pak lëng limoni.

Përgatitja:
Qëroni kungulleshkat, më pas i grini në rende, i shtoni pak kripë dhe i lini të qëndrojnë për 10 minuta.
Në një tenxhere në të cilën do të gatuani zierjen, vendosni gjalpin dhe kur të shkrihet në zjarr të ulët shtoni një lugë miell dhe skuqeni pak, pa ndryshuar temperaturën e sobës.
Kur mielli të jetë skuqur, shtoni kungull i njomë, pastaj ziejini.

Kur kungull i njomë të jetë gati, shtoni hudhrën e grirë, piper dhe kremin e gatimit, si dhe erëzat e freskëta dhe pas disa minutash e hiqni tenxheren nga zjarri.
Para se ta servirni, shtoni pak lëng limoni dhe fara luledielli ose kungulli.