Të mirat që sjell konsumimi i vezëve të ziera

Të mirat që sjell konsumimi i vezëve të ziera

Shumë nga ne përveç ushqimeve të tjera, konsumojmë edhe vezë të ziera.

Kjo pasi veza bënë pjesë në listën e 10 ushqimeve më të mira. Pavarësisht përmasave të saj, veza përmban një sasi të madhe të substancave ushqyese themelore për shëndetin tonë, sepse e bardha dhe e verdha e vezës përmban sasi të madhe proteinash.

Veza përmirëson përqendrimin.

Nëse fëmijët fillojnë ta konsumojnë atë, mësimi i tyre mund të përmirësohet.

Studimet kanë treguar se përmes konsumimit të vezëve ju mund të bëheni edhe më të vëmendshëm.

Veza është e mbushur me 14 ushqyes themelorë, 5 gramë yndyrë dhe 70 kalori.

Proteina që përmban veza mund t’ju ndihmojë të bini në peshë.

LEXO EDHE:

Back to top button