Të shpejtë dhe të shijshëm: Kifle të shijshme perfekte me hot dog

Versioni i kripur i kifleve kënaqet gjithmonë. Kjo recetë është e përkryer për këdo që pëlqen kombinimin e brumit të lëngshëm dhe copave çuditërisht krokante të hot-dogut.

Të servirura me salcë të zgjedhur nga ju, këto kifle me siguri do të jenë një hit në çdo tryezë. Përgatiten shpejt, dhe kënaqësia në çdo kafshatë është e garantuar.

Përgatitja:
  • 60 g miell
  • 90 gr miell misri
  • 1 lugë gjelle sheqer
  • ½ lugë çaji pluhur pjekjeje
  • ¼ lugë çaji kripë
  • 120 ml kos
  • 1 vezë
  • 50 ml vaj
  • 50 gr Gouda e grirë
  • 6 copa hot dog
Përgatitja:

Ngroheni furrën në 180°C. Lyejmë format e kifleve me pak vaj.

Në një tas të madh, përzieni të gjithë përbërësit e thatë: miellin, miellin e misrit, sheqerin, pluhurin për pjekje dhe kripën. Në mes të masës së thatë shtoni kosin, vajin dhe vezën.

Duke përdorur një procesor ushqimi, përzieni mirë të gjithë përbërësit derisa të kombinohen. Në fund, shtoni Goudën e grirë dhe përzieni përsëri gjithçka butësisht.

Përhapeni masën në mënyrë të barabartë në format e përgatitura për kifle, duke pasur kujdes që të mos mbipopullohen. Vendosni një hot dog në çdo kifle në mënyrë që të qëndrojë drejt, në mes të përzierjes.

Vendosni format në furrën e nxehur më parë dhe piqini për 15-18 minuta, ose derisa kiflet të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të forta në prekje.

Shërbejeni të nxehtë, menjëherë pas pjekjes, me salcën tuaj të preferuar.

Shijoni kifle perfekte me hot dog – kombinimi ideal i kripës dhe lëngut, i cili do të kënaqë familjen dhe mysafirët tuaj.

LEXO EDHE:

Back to top button