TikTok në SHBA po prezanton opsione të reja për fëmijët nën 18 vjeç për ta përdorur atë

Rrjeti social TikTok ka njoftuar se do të lejojë përdoruesit amerikanë nën moshën 18 vjeç të kufizojnë aksesin në një orë në ditë, një nga vendimet më radikale në një përpjekje për të frenuar përdorimin e rrjetit social nga adoleshentët.

Është bërë e ditur se ky opsion do të jetë i disponueshëm në javët e ardhshme dhe mund të çaktivizohet. Megjithatë, përfshirja e kufizimeve mund të jetë më e pranueshme sesa mundësia që rrjeti social kinez të vendosë më shumë kufizime.

Kështu, adoleshentët do të mund të përdorin TikTok për një orë në ditë, pas së cilës do t’u kërkohet të fusin një fjalëkalim nëse opsioni i përmendur është i aktivizuar.

Ky vendim është marrë pas vitesh monitorimi të ndikimit të rrjeteve sociale tek të rinjtë. Përveç kësaj, TikTok është nën presion në rritje nga SHBA, të cilat janë të shqetësuara për qëllimin e tij të vërtetë. Ekziston frika se Kina po e përdor këtë rrjet social si një mjet inteligjence. U përmend gjithashtu mundësia që amerikanët të çaktivizojnë plotësisht përdorimin e TikTok.

Kreu i besimit dhe sigurisë i TikTok, Cormac Keenan, tha se ata u konsultuan me ekspertë në Spitalin e Fëmijëve të Bostonit kur mendonin se sa të kufizohej aksesi.

“Ndërsa nuk ka konsensus se sa shumë kohë para ekranit është e tepërt ose cili është ndikimi, ne e kuptojmë se adoleshentëve u duhet dhënë mbështetje shtesë derisa të fillojnë të eksplorojnë në mënyrë të pavarur botën online”, tha Keenan.

Ai vuri në dukje se nëse një person nën moshën 18 vjeç e çaktivizon kufizimin e përmendur dhe përdor TikTok për më shumë se 100 minuta në ditë, do t’i kërkohet të caktojë një afat kohor.

Keenan lëshoi ​​​​një përditësim për veçorinë e çiftimit familjar, i cili lejon prindërit ose kujdestarët të lidhin llogarinë e tyre TikTok me atë të një fëmije për kontroll. Kjo do të nënkuptojë aftësinë për të zgjedhur videot, domethënë të hiqni videot që nuk dëshironi që fëmija t’i shohë, të kufizoni përdorimin e përditshëm dhe të menaxhoni njoftimet.

Rrjetet sociale Instagram dhe Snapchat kanë opsione të ngjashme, raporton CNN.

LEXO EDHE:

Back to top button