Tre suplementet më të mira për një zorrë të shëndetshme, sipas një dietologu

Shëndeti i zorrëve luan një rol kritik në mirëqenien e përgjithshme, duke ndikuar në gjithçka, nga tretja te funksioni imunitar dhe madje edhe kontrolli i peshës.

Përfshirja e suplementeve miqësore për zorrët në rutinën tuaj mund të ndihmojë në reduktimin e fryrjes dhe të mbështesë humbjen e peshës duke promovuar një shëndet më të mirë të zorrëve.

Suplemente të tilla shpesh përfshijnë lëndë ushqyese që ushqejnë mikrobiomën e zorrëve dhe përmirësojnë funksionin e zorrëve.

Nutricionistja Paola Julie së fundmi hyri në Instagram për të ndarë disa suplemente ushqimore që mund të ndihmojnë në shërimin e zorrëve.

1. Acidet yndyrore omega-3

Acidet yndyrore omega-3 janë të dobishme për shëndetin e zorrëve, kryesisht për shkak të vetive të tyre anti-inflamatore. Këto acide yndyrore, të gjetura gjithashtu në suplementet e vajit të peshkut, ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit në mukozën e zorrëve, gjë që mund të lehtësojë simptomat që lidhen me sëmundjet inflamatore të zorrëve si sëmundja e Crohn dhe koliti ulceroz.

Julie thekson se këto suplemente mund të rrisin diversitetin e mikrobiomës dhe të kenë efekte anti-inflamatore.

2. Kurkumin

Kurkumina, e gjetur në shafran i Indisë, vlerësohet për aftësinë e saj për të promovuar shëndetin e zorrëve. Vetitë e tij të fuqishme anti-inflamatore ndihmojnë në lehtësimin e inflamacionit në zorrë, një problem i zakonshëm në kushte të tilla si sëmundja inflamatore e zorrëve. Përveç kësaj, kurkumina mbështet një ekuilibër të shëndetshëm të baktereve të zorrëve duke inkurajuar rritjen e mikrobeve të dobishme duke shtypur ato të dëmshme.

Ashtu si acidet yndyrore omega-3, kurkumina mbështet bakteret e mira në zorrë dhe është anti-inflamatore.

3. Probiotikët

Probiotikët njihen gjerësisht për efektet e tyre të dobishme në shëndetin e zorrëve. Këta mikroorganizma të gjallë, që gjenden zakonisht në ushqimet e fermentuara si kos, kefir dhe lakër turshi, si dhe në suplementet ushqimore, ndihmojnë në ruajtjen e një ekuilibri të shëndetshëm të baktereve në mikrobiotën e zorrëve.

Duke rritur popullsinë e baktereve të dobishme në zorrë, probiotikët nxisin tretje dhe përthithje më të mirë të lëndëve ushqyese. Julie thekson se kjo zgjidh dysbiozën, zvogëlon inflamacionin dhe mbron rreshtimin e zorrëve.

LEXO EDHE:

Back to top button