Tre ushqime që përmbajnë më shumë kalcium se qumështi

Tre ushqime që përmbajnë më shumë kalcium se qumështi

Kalciumi është minerali që gjendet me shumicë në organizëm, si përbërës i kockave dhe dhëmbëve, ndërsa në të njëjtën kohë është shumë i rëndësishëm për funksionimin e zemrës, muskujve dhe trurit.

Shumica prej nesh besojnë se produktet e qumështit janë burimi i vetëm ose kryesor i kalciumit për trupin. Megjithatë, nuk është kështu, pasi kalciumi gjendet në sasi të mëdha edhe në ushqime të tjera.

LEXO EDHE:

Back to top button