Truket për të bërë më shumë kokoshka në mikrovalë

Nëse ju kanë mbetur shumë kokrra misri kur bëni kokoshka në mikrovalë, duhet të aplikoni disa nga truket për të bërë më shumë kokoshka

Faqja e internetit Femail ka zbuluar mënyrën e duhur për të bërë kokoshka në mikrovalë. Siç thonë ata, ka një sërë këshillash në pjesën e prapme të paketimit për kokoshkat me mikrovalë për herë të parë.

Një nga këshillat thotë të ngrohni paraprakisht furrën me mikrovalë duke ngrohur fillimisht një gotë ujë në të. Nëse e bëni këtë për një minutë, mikrovala tashmë do të jetë e nxehtë për kokoshkat. Kjo duhet të parandalojë që kokrrat e misrit të mbeten në qese letre.

Shumica e tifozëve të kokoshkave me mikrovalë janë më të përqendruar në kohën kur e lënë çantën brenda sesa në ngrohjen paraprake të vetë pajisjes. Nëse vendosni një qese me kokoshka në mikrovalë pa e ngrohur më parë vetë mikrovalën, atëherë kokoshkat tuaja nuk do të gatuhen në mënyrë të barabartë.

Në anën e pasme të çantës ka “këshilla të tjera të rëndësishme për të dalë”, duke përfshirë heqjen e kokoshkave nga dyshemeja e mikrovalës duke vendosur një tas të përmbysur poshtë çantës. Kjo do ta sjellë çantën në linjë me ngrohësin e mikrovalës, duke siguruar që e gjithë qesja të nxehet në të njëjtën kohë.

Në varësi të mikrovalës suaj, çanta mund të hapet nga një minutë deri në 15 sekonda deri në 5 minuta, kështu që ia vlen të përmendet se sa kohë duhet për të marrë sasinë e përsosur. Për shkak se mikrovalët janë të ndryshëm, dëgjoni me kujdes dhe ndaloni mikrovalën kur ndezja e shpejtë ngadalësohet në 2 deri në 3 sekonda ndërmjet ndezjeve.

LEXO EDHE:

Back to top button