Trump: Emigrantët që diplomohen në SHBA do marrin menjëherë kartën jeshile

Trump: Emigrantët që diplomohen në SHBA do marrin menjëherë kartën jeshile

Kandidati republikan për president në SHBA, Donald Trump, propozoi që të huajt që diplomohen në Amerikë automatikisht të marrin kartën jeshile bashkë me diplomën për të qëndruar në vend.

“Nëse keni mbaruar kolegjin, mendoj se duhet të merrni automatikisht një kartë jeshile si pjesë e diplomës tuaj, në mënyrë që të mund të qëndroni”, tha Trump në podkastin All-In, raportoi sot Reuters.

Gjatë një interviste në podcast, Trump fajësoi pandeminë e koronavirusit se nuk ishte në gjendje të zbatonte të gjitha masat që donte gjatë kohës që ishte president.

Ai tha se di histori të njerëzve që diplomojnë nga kolegjet e larta dhe duan të qëndrojnë në Amerikë, por nuk mund të sigurojnë viza për ta bërë këtë, duke i detyruar ata të kthehen në vendet e tyre, duke përmendur veçanërisht Indinë dhe Kinën.

Propozimi i Trump për kartat jeshile është thelbësisht i ndryshëm nga mesazhet e tij më të shpeshta për emigrantët, thekson AP.

Trump ka thënë shpesh gjatë fjalimeve të tij se emigrantët që ndodhen në vend kërcënojnë ilegalisht sigurinë publike, vjedhin vendet e punës dhe burimet e qeverisë. Ai gjithashtu premtoi se do të kryente dëbimin më të madh në historinë amerikane nëse zgjidhet.

Gjatë mandatit të tij, Trump propozoi kufizime për imigracionin e ligjshëm, të tilla si vizat me bazë familjare dhe një program lotarie për viza emigruese.

LEXO EDHE:

Back to top button