Trump për abortin: “Gjykata e Lartë shpall fitoren e jetës”

Shtetet e Bashkuara janë një “vend në rënie” që administrata Biden e ka kthyer në “të qeshura”, tha ish-presidenti.

“Gjykata e Lartë shpall fitoren e Kushtetutës, fitoren e sundimit të ligjit, por mbi të gjitha fitoren e jetës,” tha ish-presidenti i SHBA Donald Trump në një tubim në Quincy, Illinois, për vendimin e Gjykatës së Lartë për rrëzimin e Rowe kundër Wade. ndalimi i abortit në nivel federal.

“Me guximin e Gjykatës së Lartë, kjo çështje e ndarë do të vendoset nga shtetet individuale dhe populli amerikan”, citohet të ketë thënë Trump nga Fox News.

Tubimi në mbështetje të kandidates republikane Mary Miller në primare të 15-të të Kongresit të Illinois është shfaqja e parë publike e Trump që nga vendimi i diskutueshëm.

“Shtetet e Bashkuara janë një “vend në rënie” me të cilin administrata Biden ka qeshur. “Ky nuk është më një vend i madh, por një vend që po bie”, tha ish-presidenti amerikan.

“Ndoshta më e rëndësishmja: në dy vitet e fundit, vendi ka pushuar së dëgjuari dhe respektuari”, përfundoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button