Twitter ka humbur mbi 1 milion përdorues që kur u ble nga Musk

Twitter ka humbur mbi 1 milion përdorues që kur u ble nga Musk

Një firmë e të dhënave ka zbuluar se Twitter duket se ka humbur mbi një milion përdorues që kur Elon Musk bleu kompaninë e teknologjisë për 44 miliardë dollarë.

Kompania thotë se disa llogari janë pezulluar nga kompania dhe të tjera mund të jenë çaktivizuar nga vetë përdoruesit.

Sipas Daily Mail, kompania Bot Sentinel monitoron sjelljen e Twitter duke analizuar mbi 3.1 milionë llogari dhe aktivitetin e tyre ditor.

Bot Sentinel beson se rreth 877,000 llogari u çaktivizuan dhe 497,000 të tjera u pezulluan midis 27 tetorit dhe 1 nëntorit, më shumë se dyfishi i numrit të zakonshëm.

“Ne kemi parë një rritje të njerëzve që çaktivizojnë llogaritë e tyre dhe gjithashtu Twitter pezullon llogaritë,” tha Christopher Bouzy, themeluesi i Bot Sentinel.

“Ne mendojmë se rritja e çaktivizimeve është rezultat i njerëzve që janë mërzitur pasi Elon Musk bleu Twitter dhe ata vendosën të çaktivizojnë llogaritë e tyre në shenjë proteste”, shtoi ai.

Ai tha gjithashtu se beson se shumë llogari u pezulluan pjesërisht sepse u përpoqën të testonin se çfarë gjuhe e urrejtjes lejohet tani nën udhëheqjen e re të platformës.

Globalisht, kërkimet për “si të fshini Twitter” u rritën me 500% në javën e kaluar nga 24 tetori deri më 31 tetor, sipas firmës së sigurisë VPNOverview.

Bouzy tha se eksodi masiv i përdoruesve nuk është i mirë për platformën dhe se mund të përfundojë duke u përdorur gjithnjë e më pak.

LEXO EDHE:

Back to top button