Ushqimet e pasura me flavonol mund të ndihmojnë në uljen e sëmundjeve

Ushqimet e pasura me flavonol mund të ndihmojnë në uljen e sëmundjeve

Flavonolet janë përbërës natyralë të pranishëm në ushqimet me bazë bimore si frutat, perimet dhe gjethet e çajit.

Një studim i ri tregon se konsumimi i një diete të pasur me flavonol lidhet me një rrezik më të ulët të vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet dhe rrezikun e vdekshmërisë nga disa sëmundje kronike.

Ekspertët rekomandojnë rritjen e marrjes së flavonolit nëpërmjet një diete të shëndetshme dhe të larmishme në vend që të mbështeteni në suplemente.

LEXO EDHE:

Back to top button