Vende të lashta që disa njerëz mendojnë se janë ndërtuar nga jashtëtokësorët

Vende të lashta që disa njerëz mendojnë se janë ndërtuar nga jashtëtokësorët

Planeti Tokë është shtëpia e disa relikteve spektakolare të epokave të shkuara, ndërtime që duket se sfidojnë aftësitë teknologjike të kohës së tyre ose sepse janë shumë të mëdha, shumë të rënda ose shumë komplekse.

Si i tillë, disa sugjerojnë se ndërtuesit e lashtë të piramidave egjiptiane, linjave Nasca dhe të tjerë po ndiqnin një manual udhëzimi jashtëtokësor. Ndoshta duart që krijuan këto vende nuk ishin vërtet të kësaj bote.

Për të qenë të sigurt, është kënaqësi të mendosh nëse alienët e kanë vizituar Tokën. Në fund të fundit, njerëzit janë në prag të zgjerimit të shtrirjes  në hapësirë dhe vende si Marsi janë shumë afër tani. Por e vërteta është se nuk ka asnjë provë që sugjeron se alienët kanë qenë ndonjëherë këtu. Dhe thirrja e një shpjegimi të mbinatyrshëm për disa prej arritjeve më monumentale njerëzore do të thotë të kapërcesh mënyrat magjepsëse në të cilat qytetërimet e lashta arritën të bënin disa nga ndërtimet më të mëdha dhe më enigmatike në Tokë.

Sacsayhuamán

Jashtë kryeqytetit të vjetër të Inkave të Cusco-s, një kështjellë e quajtur Sacsayhuamán qëndron në Andet peruane. Ndërtuar nga gurë të mëdhenj që janë gërmuar dhe grumbulluar së bashku si një puzzle, disa thonë se Sacsayhuamán mund të jetë vepër e një qytetërimi të lashtë që kishte pak ndihmë nga miqtë ndëryjor.

Muret e ndërthurura të fortesës 1000-vjeçare janë bërë nga shkëmbinj që peshojnë deri në 360 tonë secili, dhe të cilët u transportuan më shumë se 30 km përpara se të ngriheshin dhe të vendoseshin në vend me saktësi të ngjashme me lazerin.

Linjët Nasca

Në një pllajë të lartë dhe të thatë, rreth 300 km në juglindje të Limës, më shumë se 800 vija të bardha të gjata dhe të drejta janë gdhendur në shkretëtirën peruane, në dukje rastësisht. Ata i bashkojnë 300 forma gjeometrike dhe 70 figura kafshësh, duke përfshirë një merimangë, majmun dhe kolibr.

Linjat më të gjata shkojnë drejt si një shigjetë për kilometra. Format më të mëdha shtrihen rreth 360 metra dhe shihen më së miri nga ajri. Shkencëtarët dyshojnë se vizatimet e Nasca-s janë deri në dy mijëvjeçarë të vjetër dhe për shkak të moshës, madhësisë, dukshmërisë nga lart dhe natyrës misterioze, linjat shpesh citohen si një nga shembujt më të mirë të punimeve të alienëve në Tokë. Përndryshe, si do të ishte në gjendje një kulturë e lashtë të bënte dizajne kaq të mëdha në shkretëtirë pa qenë në gjendje të fluturonte? Dhe pse?

Piramidat e Egjiptit

Të ndërtuara më shumë se 4500 vjet më parë, Piramidat në Giza janë varre monumentale ku ishin varrosur mbretëreshat dhe faraonët e lashtë.

Por si i ndërtuan, saktësisht, egjiptianët këto gjëra? Piramida e Madhe është bërë nga miliona gurë të latuar saktësisht me peshë të paktën dy tonë secili. Edhe me vinçat dhe pajisjet e tjera të ndërtimit të sotëm, ndërtimi i një piramide aq të madhe sa ajo e faraonit Khufu do të ishte një sfidë e madhe.

Dhe pastaj është konfigurimi astronomik i piramidave, që thuhet se përputhet me yjet në brezin e Orionit. Gjithashtu, teoricienët e alienëve shpesh theksojnë faktin se këto tre piramida janë në formë më të mirë se të tjerat e ndërtuara shekuj më vonë (pa marrë parasysh sasinë e punës që është bërë për t’i ruajtur ato gjatë disa shekujve të fundit)./nationalgeography.

LEXO EDHE:

Back to top button