(VIDEO) Veshi një kostum special dhe lejoi anakondan ta gëlltiste – gjërat shumë shpejt u përkeqësuan

(VIDEO) Veshi një kostum special dhe lejoi anakondan ta gëlltiste – gjërat shumë shpejt u përkeqësuan

Të gjithë kemi parë dokumentar për kafshët e egra dhe jemi magjepsur nga mënyra se si ata e sigurojnë drekën, veçanërisht kur bëhet fjalë për gjarpërinjtë.

Shumica e njerëzve vraponin kur shihnin një zvarranik, por jo edhe Paul Rosoli, i cili ia kushtoi 16 vjet të jetës mbrojtjes së natyrës. Për këtë arsye ai udhëtoi në Indonezi, Brazil, Indi, Peru…

Rossoli është veçanërisht i magjepsur nga anakondat e gjelbra që banojnë në Amazonë, ndërsa në të njëjtën kohë ai ka parë njerëzit të shkatërrojnë habitatin e tyre.

Ai donte të tërhiqte vëmendjen e publikut dhe të tregonte një problem të madh, kështu që ai ndërmori një hap të pazakontë – dhe shumë të rrezikshëm.

Aventura e tij u shfaq në serialin “Eaten Alive” në TV Discovery dhe shikuesit mundën të shihnin se si ai u gëlltit i gjallë nga një ngjala gjashtë metra!

Për t’u mbrojtur nga “përqafimi” vdekjeprurës, ai veshi një kostum të posaçëm me fibër karboni, i bërë duke përdorur teknologjinë 3D, raporton LadBible.

Rosoli u zvarrit deri te anakonda për ta bërë atë të mendonte se ishte një derr i egër dhe iu deshën disa sekonda që ajo ta kapte atë.

“Nuk mund të lëviz. Ajo më nguli në tokë. Ai e di që unë nuk mund të ik. Do të jetë mirë derisa të vdes”, i tha ai ekipit. Bashkëpunëtorët e panë në monitor teksa pulsi i shtohej.

Rosoli nuk u grind shumë – nuk mund ta bënte po të donte – dhe më pas anakonda ia rrëmbeu kokën.

“Bëhuni gati djema, ka filluar të më përpijë. Fytyra ime është poshtë! Eja, kam nevojë për ndihmë”, bërtiti ai.

Bashkëpunëtorët i erdhën në ndihmë dhe e tërhoqën në vend të sigurt. U desh pak kohë që Rosoli të vinte në vete.

“Gjëja e fundit që mbaj mend ishte goja ime e hapur dhe më pas u errësua. E ndjeva që më shtrëngonte dhe më thyente kostumin. Për pak sa nuk më këputi duart”, shpjegoi ai.

Ai theksoi se nuk ishte “shumë i frikësuar”, duke besuar se kostumi do të zgjaste, por i është mirënjohës skuadrës për reagimin e shpejtë.

“Ne u kujdesëm shumë. Qëllimi i eksperimentit ishte t’u tregohej njerëzve fuqinë e këtyre gjarpërinjve, habitati i të cilëve duhet të ruhet”, përfundoi ai. 

LEXO EDHE:

Back to top button