Vjosa Osmani: Viktimat e luftës jemi ne dhe jo Serbia

Ushtruesja e Detyrës së Presidentit të Kosovës Vjosa Osmani, pas dorëheqjes që dha sot Presidenti Thaçi, në një konferencë për shtyp tha se sot më shumë se kurrë duhet të jemi të bashkuar dhe përgjegjës për atë që po ndodh në Kosovë. Ajo tha se viktimat e agresionit kanë qenë shqiptarët dhe jo serbët, duke kujtuar se Serbia gjatë luftës në Kosovë ka vrarë më shumë se 13 shqiptarë në Kosovë, ku 1 133 prej tyre ishin fëmijë. Ajo potencoi në fund të fjalimit se shqiptarët e Kosovës kanë qenë viktimat e hegjemonisë të një shtet gjenoncidial, kurse Serbia ishte shteti që kreu këto krime.

- Advertisment -

LEXO EDHE:

Back to top button