WhatsApp aktualisht po zhvillon një tjetër veçori sigurie në lidhje me mesazhet me tekst

Në nëntor 2020, WhatsApp prezantoi më në fund veçorinë e nevojshme të privatësisë të quajtur Mesazhet e zhdukura, e cila fillimisht ishte e disponueshme vetëm me një opsion, pra pas 7 ditësh, por më vonë u prezantuan opsione shtesë që lejojnë që mesazhet të zhduken pas 24 orësh e 90 ditësh.

WABetaInfo raporton se WhatsApp tani është duke punuar në një version ekstrem të “mesazheve që zhduken”, të cilat do të lexohen/shikohen vetëm një herë përpara se të zhduken si për marrësin ashtu edhe për dërguesin.

Opsioni i fundit është pjesë e WhatsApp beta për Android, konkretisht versioni 2.22.25.20. Kur një përdorues dërgon një mesazh të tillë, marrësi nuk do të jetë në gjendje ta ndajë ose ta përcjellë atë.

Duhet të theksohet se WhatsApp tashmë e ka këtë veçori për foto dhe klipe, por tani po shtrihet edhe për mesazhet me tekst. Kur përdoruesi dërgon një pamje një herë, d.m.th. një foto ose video një herë, marrësi nuk mund të marrë një pamje të ekranit. E njëjta gjë pritet të zbatohet edhe për mesazhet me tekst.

Në rastin e fotove dhe videove, veçoria e shikimit një herë përdoret duke shtypur numrin e rrethuar 1 në anën e djathtë të njoftimit të titrave pasi të keni zgjedhur përmbajtjen e dëshiruar. Mesazhet me tekst aktualisht kanë një ikonë të veçantë dërgimi me një kyç shtesë, por dizajni mund të ndryshojë pasi funksioni të dalë nga beta. Nuk dihet ende se kur do të ndodhë kjo, por përdoruesit nuk do të duhet të presin gjatë.

Megjithatë, asgjë nuk i pengon ata përdorues “kokëfortë” të anashkalojnë këtë veçori të sigurisë, për shembull, duke marrë një pamje nga ekrani me një telefon tjetër celular.

LEXO EDHE:

Back to top button