Xhenson Baton rikthehet në Formula 1

Xhenson Baton do të rikthehet në Formula 1, jo duke drejtuar makinën e Formula 1,por si këshilltar në ekipin e Uiliamsit. Ekipi që nisi karrierën e tij në vitin 2000, së bashku me Ralf Shumaherin i dha mundësi që të punojë në një rol tjetër, këshilltar I pilotëve gjatë garave. Përpos skuadrës Uiliams,

 

Xhenson Baton drejtoi makinën e skuadrave të Benetonit, BAR-it, Honda Meklarenit dhe Braun, me të cilin u shpall kampion bote në Formula 1 në vitin 2009. Kujtonë se Xhenson Baton mbylli karrierën e tij me 15 fitore dhe 50 podiume në garat e Formula 1.

LEXO EDHE:

Back to top button