YouTuber-i i njohur me 23 milion ndjekës njofton diagnozën e melanomës: ‘Merre këtë si një kujtesë për kontrolle’

YouTuber-i i njohur Ninja, emri i vërtetë i të cilit është Tyler Blevins, ka bërë të ditur se është diagnostikuar me kancer

“Mirë, jam ende në një tronditje, por dua t’ju njoftoj. Para disa javësh shkova te dermatologu për një kontroll vjetor të lëkurës dhe rinisë. Kishte një nishan në fund të këmbës sime që donin ta hiqnin vetëm për t’u siguruar. Doli të ishte melanoma, ata janë optimistë që e kapën në një fazë të hershme,” filloi postimin e tij Ninja.

“Kisha një tjetër njollë të errët pranë saj, kështu që sot ata bënë një biopsi dhe hoqën një zonë më të madhe rreth melanomës me shpresën se skajet e qarta jo melanoma do të shiheshin nën mikroskop. Unë jam mirënjohës që kam shpresë se është zbuluar herët, por ju lutemi merrni këtë si një kujtesë për rishikime”, shtoi ai.

“Unë ndoshta nuk do të kisha filluar të planifikoja provimet vjetore të lëkurës nëse nuk do të kishim lëvizur në Florida. Melanoma e këmbëve nuk ka lidhje me diellin, ndaj do të kishte qenë gjithsesi dhe mund të mos e kishim gjetur. Jam këtu që të jem e fortë për ty”, ka shkruar gruaja e Ninja, Jessica Blevins.

Melanoma është një tumor malinj i lëkurës që lind nga melanocitet – qeliza të specializuara që prodhojnë melaninë. Kanceri zakonisht shkaktohet nga ekspozimi ndaj rrezatimit ultravjollcë të diellit. Megjithatë, mosha, lëkura e zbehtë, rinia dhe historia familjare janë faktorë potencialë për zhvillimin e mundshëm të melanomës.

Kush është Ninja?

Ninja është një transmetues në internet, YouTuber dhe lojtar profesionist amerikan. Ai gradualisht fitoi popullaritet kur filloi të luante Fortnite Battle Royale në fund të 2017. Ai ka pak më shumë se 23 milionë ndjekës në kanalin e tij në YouTube dhe videot e tij kanë gjithsej mbi 2.5 miliardë shikime.

Është gjithashtu i njohur në rrjetet e tjera sociale si TikTok dhe Instagram. Ai është fitues i shumë çmimeve në botën e streaming, si dhe është i angazhuar edhe në punë humanitare. Në një mbledhje fondesh bamirësie të mbajtur në shkurt 2018, Blevins mblodhi më shumë se 110,000 dollarë, të cilat ia dhuroi Fondacionit Amerikan për Parandalimin e Vetëvrasjeve.

Ai mori pjesë në ngjarjen bamirëse #Clips4Kids në 2018 me disa transmetues të tjerë dhe ata mblodhën mbi 340,000 dollarë për Spitalin Kërkimor të Fëmijëve St. Jude”. Në eventin Electronic Entertainment Expo 2018, ai dhe shokët e tij transmetues mblodhën një donacion prej 1 milion dollarësh që shkuan për një bamirësi sipas zgjedhjes së tyre.

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button