Zbulohen fotot e para: Kështu do të duket rrjeti i ri i “Instagramit” që do të konkurrojë “Twitter”

Zbulohen fotot e para: Kështu do të duket rrjeti i ri i “Instagramit” që do të konkurrojë “Twitter”

Prej disa kohësh po flitet për një konkurrent të “Instagram”-it në “Twitter”, dhe tani mësuam disa nga opsionet e tij dhe si duhet të duket ai rrjet.

Periudha e turbullt në të cilën hyri Twitter pas marrjes së atij rrjeti nga Elon Musk, i cili mund të qetësohej me ardhjen e drejtorit të ri ekzekutiv, po përpiqen të shfrytëzohen nga rrjetet konkurruese. Në 6-7 muajt e fundit disa rrjete ekzistuese dhe të reja si “Bluesky”, “Post”, “Mastodont” u përpoqën të përfitonin nga situata dhe të merrnin pjesë të përdoruesve të Twitter.

Problemi me platforma të tilla është se përdoruesit fillojnë nga e para. Kështu ata duhet të hapin sërish profile, të lidhen me kontaktet dhe të ndërtojnë reputacionin e tyre, edhe pse mund të kenë një numër të madh ndjekësish apo miqsh në rrjete të tjera.

Ekziston një zgjidhje për të gjithë përdoruesit e tillë që pëlqejnë konceptin mbi të cilin bazohet “Twitter” dhe nuk duan të fillojnë nga e para – “Instagram”. Dihet se rrjeti social po mendon për një lloj të ri platforme që do të bazohet në komunikimin me tekst dhe falë ekspertes së rrjeteve sociale Leah Haberman, më në fund e dimë se si duhet të duket konkurrenti i “Instagram”-it me “Twitter”.

Ajo doli me një diapozitiv të materialeve të supozuara të marketingut promovues për platformën e re (materialet i referohen platformës vetëm si aplikacioni i ri i bisedës me tekst në Instagram), i cili aktualisht po zhvillohet me emrat e koduar “P92” dhe “Barcelona”. Pamja e asaj platforme u përshkrua nga “The Verge” si një kombinim i “Instagram” dhe “Twitter” dhe lejon publikimin e një hyrjeje teksti deri në 500 karaktere, të cilit mund t’i bashkëngjiten foto, video dhe lidhje.

Ajo që është veçanërisht interesante është se ky aplikacion mund të dallohet nga konkurrentët e përmendur sepse në të përdoruesit do të mund të raportojnë të dhënat e tyre ekzistuese nga “Instagram” dhe të futin të gjitha të dhënat e tyre në të, duke përfshirë edhe ndjekësit e tyre. Pra, nuk do të fillojë nga e para, por me të gjitha të dhënat ekzistuese, dhe aplikacioni duhet të ketë edhe mjete për moderimin e përmbajtjes, pra përdoruesit do të vendosin se kush mund t’u përgjigjet postimeve, ndërsa ata që janë të bllokuar në “Instagram” do mbeten të bllokuara edhe në aplikacionin e tekstit.

The Verge përmend edhe elementin e decentralizimit sepse ai aplikacion duhet të jetë i pajtueshëm me disa platforma të tjera si Mastadon, kështu që përdoruesit e atyre aplikacioneve do të mund të kërkojnë përdorues, të kenë qasje në profilet dhe përmbajtjen e tyre, nëse profilet e tyre janë publike.

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button