Zbulohet gjuha më seksi në botë: Flitet në Evropë dhe nuk është frëngjisht

Zbulohet gjuha më seksi në botë: Flitet në Evropë dhe nuk është frëngjisht

Frëngjishtja nuk është më gjuha më seksi në botë , ka bërë të ditur platforma e mësimit të gjuhës Babel . Sondazhi, i cili përfshiu të anketuar nga Britania e Madhe, Franca, Spanja, Italia, Gjermania dhe SHBA, tregoi se shumica e njerëzve e shohin gjuhën italiane më seksi dhe më pasionante, transmeton Euronews.

Rezultatet treguan se shumica e njerëzve që morën pjesë në studim e panë italishten si më tërheqëse dhe romantike. Sipas këtij hulumtimi, anglishtja është më e kulturuara dhe gjermanishtja më e drejtpërdrejta.

“Ka disa karakteristika të gjuhës italiane që mund të kontribuojnë në tërheqjen e saj,” shpjegoi Noel Wolff, një mësues i gjuhës në Babel, për Daily Mail të Britanisë.

“Ngritja dhe rënia e volumit në italishten e folur mund të krijojë një muzikalitet në gjuhë, një cilësi që disa njerëzve i duket simpatike dhe tërheqëse. “Në gjuhën italiane mund të dallohen veçori të caktuara fonetike, të tilla si rrotullimi i tingujve R, të cilat shumë njerëzve u duket simpatik ose tërheqës,” shpjegoi ai.

Hulumtimi shqyrtoi gjithashtu qëndrimet e njerëzve ndaj partnerëve që flasin gjuhë të ndryshme. Sipas sondazhit, më shumë se 70 për qind e britanikëve të anketuar thanë se të mësuarit e një gjuhe do të ndihmonte në nxitjen e një lidhjeje më të fortë emocionale mes tyre nëse anglishtja e partnerit të tyre romantik nuk është gjuha e tyre e parë.

Gjuha italiane njihet për melodinë dhe bukurinë e saj, gjë që e bën atë një nga gjuhët më tërheqëse në botë.

I përket grupit të gjuhëve rumune dhe është gjuhë zyrtare në Itali, San Marino, Vatikan, si dhe në pjesë të Sllovenisë dhe Kroacisë.

Gjuha italiane konsiderohet relativisht e lehtë për t’u mësuar, veçanërisht për ata që flasin tashmë një nga gjuhët rumune. Është argëtuese dhe e lehtë për t’u shqiptuar, shumica si frëngjishtja. Megjithatë, gramatika italiane është mjaft e ndërlikuar, me dy gjini dhe shumë kohë. Gjuha italiane ka marrë shumë fjalë nga latinishtja, por përmban edhe huazime nga gjuhë të tjera evropiane.

LEXO EDHE:

Back to top button